Pocetna Mapa weba Kontakt

Akcija!

vrijeme do istekadana          sati         min           sek

Katalog


Preuzmite kompletni katalog ABK proizvoda u PDF formatu.

Radno vrijeme ureda


PON - PET: 06:00-15:00

Prodajna područja: Splitsko-dalmatinska, dubrovačko-neretvanska županija


Ana Matas referent prodaje:
Goran Jugović

email: goran.jugovic@abk.hr

gsm.: 098/980 53 57

Prodajno područje: Šibensko-kninska županije, Zadarska županije, Primorsko-goranska županije, Ličko-senjska županije


Elvis Ćoko referent prodaje:
Marko Fantina, dipl.ing.

email: marko.fantina@abk.hr

gsm.: 098/285 056

Centrala/Prodaja


Marko Ljubić

email: marko.ljubic@abk.hr

gsm.: 099/219 6809
tel.: 023/662 729
fax.: 023/662 722

Centrala/Prodaja


Anita Privara

email: anita.privara@abk.hr

gsm.: 091/601 08 42
tel.: 023/662 721
fax.: 023/662 722

Centrala/Prodaja


Ana Čeko

email: ana.ceko@abk.hr

gsm.: 098/418 033
tel.: 023/662 720
fax.: 023/662 722

Beton i okoliš


Beton se izrađuje od prirodnih mineralnih sirovina stoga se i ponaša skoro jednako kao prirodni kamen. To znači da se za toplih vremena lagano rasteže, a za hladnih se vremena lagano steže. Ovisno o vremenskim prilikama i opterećenju te o glatkoj, odnosno gruboj strukturi gornje površine opločnik prirodno reagira na onečišćenja.


Beton i boja


Budući da se beton sastoji od prirodnih elemenata kao što su šljunak ili plemeniti drobljenac, cement i voda, njegova je boja podložena odstupanjima. Ako je pijesak svjetliji ili cement tamniji to će se svakako odraziti na boji betona. Mi koristimo visokokvalitetne trajne boje koje sadrže željezo-oksid, krom-oksid i kobalt i otporne su na UV zrake. Lagane razlike u nijansama boja između pojedinih formata jedne proizvodne serije uvjetovane su tehnološkim procesom i naglašavaju prirodan karakter opločnika.


Pucanje rubova


Povezani opločnici, ploče i sl. koji su postavljeni vrlo usko ili im gornji sloj nije dovoljno otporan, izloženi su trošenju, posebno njihovi rubni dijelovi. Čak niti rubovi najkvalitetnijih betona ne mogu odolijevati trošenju i pucanju. To se ne događa zbog nedostatka u proizvodu već zbog nedostatka u gornjem pokrovnom dijelu i često zbog načina polaganja.


Ispitivanje kvalitete


Uz stalnu tvorničku kontrolu i podršku TPA-a, kontinuirano pratimo i održavamo kvalitetu naših proizvoda na visokoj razini, a u isto vrijeme posebno brinemo o zaštiti okoliša i ekologiji kao o neizostavnom elementu življenja modernog čovjeka.


Izbijanje vapna


Kad se na betonskim proizvodima ponekad stvaraju svijetle mrlje ili siva koprena radi se o tzv. izbijanju vapna. Ono se tehnički ne može izbjeći i stoga NIJE PREDMET REKLAMACIJE. Tijekom vremena to će izbijanje pod utjecajem vremenskih prilika nestati, budući da se radi o prirodnom fizičkom procesu. U posebno tvrdokornim slučajevima preporučamo čiščenje.

Vaš dom i ABK, neraskidiv spoj!